Arbeidsdykking

Dykker Sentret har lang erfaring i arbeidsdykking, og vi har mange spennende oppdrag på CVen.

Hoveddelen av vår arbeidsdykking er serviceoppdrag for fiskeflåten og vedlikeholdsarbeider for bedrifter som Tromsø Havn, Troms Kraft Produksjon, Havbruksstasjonen i Tromsø og entrepenører / kaieiere. I tillegg jobber vi med spesialbetong og epoxy for bruk under vann, og har også komplett brenne- og sveiseutstyr, samt diverse borre- og meiselmaskiner.

Vi har bl.a. utført to større reprasjoner /støping under vann på slipp for Maritim Mobil, Skjervøy

Fra 2006 og frem til idag har arbeidsdykkingen økt jevnt og sikkert både økonomisk og erfaringsmessig. Tunelldykking for Statkraft var en ny dimensjon, og selv med god erfaring fra grottedykking i Plura var det nye utfordringer og ny lærdom. Og alt gikk greit, ingen avviksrapport eller brudd på HMS eller SJA (sikker jobb analyse) Og for Kystverket har vi hatt kabelardeider i område Hekkingen og Rya, det er de beste og mest spennende dykkeromgivelser vi kan by på, så der ble dykkingen en kjærkommen avveksling fra indre havn og propellerrenskning.

Videoinspeksjoner er blitt en stor sak for oss, kamera med monitor til overflaten, HD kamera og godt om stillbilde utstyr. For å gå videre på inspeksjonssidens anskaffet vi på slutten av 2010 en mini ROV, med sonar og GPS. En kraftig farkost som så langt har taklet strøm godt, både i Finnsnesrenna og i Grøtsund.


Slippen på SkjervøyServiceoppdrag varierer fra fjerning av tau/wire fra propeller, påsveising av anoder, bunnbesiktigelser/rapport med stillbilde eller videodokumentasjon.

Av spesielle oppdrag har vi filmet storkobbe for japansk RiksTV i Ny Ålesund, søkt etter sjømerker for Norsk Polarinstitutt ved Akseløya, Svalbard, og to ganger deltatt i 71° Nord med aktivitet for deltakere og også videofilmet under vann.

Med flott kutte/ og slipeutstyr kan vi også ta nød-rep/service på propeller:


FØR og ETTER.Referanser: SE HER.

Ta kontakt for en konkurransedyktig pris på jobben du ønsker gjort