Hva kreves?

Nesten alle kan gjøre det.

Hvis du har sans spenning og opplevelser er det store muligheter for at du kan bli en ivrig PADI-dykker.
Det er også greit å kjenne til disse kravene:

Minstealder: 10 år. Elever som er yngre enn 15 år kan ved å gjennomføre kurset kvalifisere seg som PADI Junior Open Water Diver, som de kan oppgradere til PADI Open Water Diver når de har fylt 15.

Fysikk: Alle elever skal, for sikkerhets skyld, besvare et spørreskjema, hvor medisinske tilstander som kan ha betydning for dykking blir kartlagt. Hvis ingen av disse tilstandene gjelder deg, er det bare å skrive under og sette i gang. Hvis noe av dette gjelder deg, må legen din vurdere om helsetilstanden din har betydning for dykking, og skrive under på et helseskjema som bekrefter at du har helse til å dykke. I noen land og områder krever lokale lover at alle dykkerelever skal legeundersøkes før de begynner på kurs.

Vannfølelse: Før du er ferdig med PADI Open Water Diver-kurset, kommer instruktøren din til å sjekke vannfølelsen din. Du får svømme 200 meter/yards (eller 300 meter/yards med maske, snorkel og svømmeføtter). Det er ingen tidsbegrensning på dette, og du kan bruke hvilken svømmeteknikk du vil. Du får også flyte og trå vannet i 10 minutter, også på hvilken måte du vil.

Om funksjonshemninger: Alle individer som kan oppfylle kurskravene er kvalifisert for sertifisering. Det er mange tilpassede teknikker som kan gjøre det mulig for funksjonshemmede å oppfylle disse kravene. Paraplegikere, amputerte og personer med andre funksjonshemninger blir ofte sertifisert som PADI Open Water Diver. Selv personer med enda større funksjonshemninger dykker. Snakk med PADI-instruktøren hos ditt lokale PADI-dykkesenter for mer informasjon om dette.

Læremidler : Du kommer til å behøve og bruke følgende læremidler på PADI Open Water Diver-kurset, og ved oppfriskning og referanse etter kurset: PADI Open Water Manual og PADI Open Water Diver Video på DVD, eller PADI Open Water Diver Multimedia (kombinert manual og video for computerbasert læring).

For kurs info, ta kontakt: instruktor@dykkersentret.no

Dykkersentret AS sertifisering