PADI Kurs

Hva kreves?

Nesten alle kan gjøre det.

Hvis du har sans spenning og opplevelser er det store muligheter for at du kan bli en ivrig PADI-dykker.
Det er også greit å kjenne til disse kravene:

Minstealder: 10 år. Elever som er yngre enn 15 år kan ved å gjennomføre kurset kvalifisere seg som PADI Junior Open Water Diver, som de kan oppgradere til PADI Open Water Diver når de har fylt 15.

Fysikk: Alle elever skal, for sikkerhets skyld, besvare et spørreskjema, hvor medisinske tilstander som kan ha betydning for dykking blir kartlagt. Hvis ingen av disse tilstandene gjelder deg, er det bare å skrive under og sette i gang. Hvis noe av dette gjelder deg, må legen din vurdere om helsetilstanden din har betydning for dykking, og skrive under på et helseskjema som bekrefter at du har helse til å dykke. I noen land og områder krever lokale lover at alle dykkerelever skal legeundersøkes før de begynner på kurs.

Vannfølelse: Før du er ferdig med PADI Open Water Diver-kurset, kommer instruktøren din til å sjekke vannfølelsen din. Du får svømme 200 meter/yards (eller 300 meter/yards med maske, snorkel og svømmeføtter). Det er ingen tidsbegrensning på dette, og du kan bruke hvilken svømmeteknikk du vil. Du får også flyte og trå vannet i 10 minutter, også på hvilken måte du vil.

Om funksjonshemninger: Alle individer som kan oppfylle kurskravene er kvalifisert for sertifisering. Det er mange tilpassede teknikker som kan gjøre det mulig for funksjonshemmede å oppfylle disse kravene. Paraplegikere, amputerte og personer med andre funksjonshemninger blir ofte sertifisert som PADI Open Water Diver. Selv personer med enda større funksjonshemninger dykker. Snakk med PADI-instruktøren hos ditt lokale PADI-dykkesenter for mer informasjon om dette.

Læremidler : Du kommer til å behøve og bruke følgende læremidler på PADI Open Water Diver-kurset, og ved oppfriskning og referanse etter kurset: PADI Open Water Manual og PADI Open Water Diver Video på DVD, eller PADI Open Water Diver Multimedia (kombinert manual og video for computerbasert læring). Du behøver også din egen PADI loggbok og Recreational Dive Planner (tabell, hjulet (The Wheel TM) eller eRDP TM).

For kurs info, ta kontakt: instruktor@dykkersentret.no

Dykkersentret AS sertifisering