OWD - GRUNNKURS

Open Water Diver ( OWD ).
Er grunnkurs i sportsdykking. Dette er kurset for deg som ikke har dykket før, og som ønsker å ta steget ned i vår fasinerende undervannsverden. På grunnkurset får du opplæring i det du trenger å mestre for å gjøre dykking til en sikker og morsom hobby. Maks dybde er 18 meter.Kurset består av 3 deler:

Teori.
Vi har teoriundervisning på skolen, vanligvis 4 kvelder. Teorien har 5 moduler, og til hver modul har vi en liten quizz for å sjekke om du har lært alt du burde i denne modulen. Dette er et verktøy for deg og oss for å se om det er noe vi bør undervise mer i. Etter alle 5 modulene er gjennomgått, har vi en oppsummerende eksamen. Alle quizzer og eksamen har svaralternativer, så det er bare å krysse i vei.

Tilvenning
Tilvenningen skjer enten i basseng eller i sjøen ( på sommeren ). I løpet av dagen går vi gjennom og øver på alle øvelsene du skal mestre før du for alvor starter dykkinga i sjøen. Dette er mestringsbasert, så det er satt av god tid dersom noen plages litt og trenger ekstra tid med noen av øvelsene. Vanligvis blir deltakerne overrasket over hvor lett dette går etter å ha prøvd en stund i bassenget. Men det er ikke uvanlig å ramle litt på rumpa første gang du skal sette deg på kne ned i bassenget... Da er det bare å trøste seg med at mestringskurven går rett til værs på denne dagen.
Flyteøvelser   200 meter svømming

Klare til øvelser

Stående ihopp

Under vann

Flyteøvelser og 200 meter svømming

Sjødykking.
I løpet av kurset skal du ha 6 dykk i sjøen fordelt på 3 dager. De 4 første er vanligvis treningsdykk med diverse øvelser i tillegg til en lengre svømmetur under vann. De 2 siste er "eksamensdykk" hvor du og buddyen din planlegger og gjennomfører dykkene sammen mens instruktør og dykkeleder passer på fra overflata. Dykk 5 og 6 er spesielt for Norge, i utlandet er det bare 4 dykk på grunnkurset. På grunn av tøffere forhold her oppe ønsker vi å sikre at deltakernes opplæring er god nok, og har derfor lagt til en ekstra dag i sjøen for deg. På denne måten får du en gradvis tilvenning til å dykke uten instruktør, så overgangen ikke blir så brå.

Dykkingen er ferdighetsbasert, og etter bestått kurskrav får du PADI Open Water Diver sertifikat, og er klar for å dykke i den store vide verden.

Sjekk ut timeplanen for det neste kurset og bli med. Vi tar maks 8 deltakere på hvert kurs.

Dette trenger du for å delta på kurset:

- Elevpakke. Inkludert i standard kursavgift. Elevpakken består av læreboka, RDP dykketabell og bruksanvisning, og startpakke dykkerlogg.

- Legeundersøkelse. I Norge er det påkrevd med legeundersøkelse i forbindelse med dykkerkurs. Vi ordner lege til kurset, så du slipper å tenke på det selv.

- ABC-utstyr. Du må ha egen maske, svømmeføtter for tørrdrakt, snorkel og hansker. Dette regnes som personlig utstyr, og er noe alle deltakerne må ha for å dykke. Dette gjelder også når du senere skal leie utstyr. Vi har masse forskjellige modeller av alt ABC-utstyr, og hjelper deg å finne det som passer best for deg. Dersom du har utstyr fra før, kan du selvfølgelig bruke det på kurset så lenge det er av god nok kvalitet for dykking i våre farvann.

Dersom du er nysgjerrig på om dykking er noe for deg, men usikker på om du vil delta på kurs, tilbyr vi i forbindelse med pågående grunnkurs gratis prøvedykk i basseng. Ta kontakt for oversikt over når det er.